Garanția legală

1.1. Conform legislației în vigoare 449/2003, toate produsele comercializate pe website-ul www.raizel.ro beneficiază de garanția legală, în conformitate cu prevederile O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările și completările ulterioare.

1.2. Garanția legală este acordată pentru o perioadă de 12 luni de la data achiziționării produsului.


Conținutul garanției

2.1. Garanția acoperă eventualele defecte de fabricație ale produsului achiziționat, care pot apărea în condiții normale de utilizare.

2.2. Produsul trebuie utilizat în mod corespunzător, conform instrucțiunilor de utilizare furnizate împreună cu acesta.

2.3. Garanția nu acoperă pierderea, uzura normală a produsului sau daunele cauzate de utilizare necorespunzătoare, neglijență, accidente, intervenții neautorizate, utilizare în alte scopuri decât cele prevăzute, nerespectarea instructiunilor de utilizare si ingrijire.

2.4. Garantia comerciala nu se acorda placarii cu argint, aur galben, rodiu, platina sau aur alb. Pastrarea placarii tine de modul de utilizare al bijuteriei si nu de veridicitatea materialului. Uzura masiva (24h/24h), va duce la curatarea placarii. Curatarea placarii nu face obiectul Garantiei comeriale acordate conform legislatiei in vigoare OUG nr.140/28.12.2021.


Exercitarea garanției

3.1. În cazul în care observați un defect acoperit de garanție, vă rugăm să ne informați prin e-mail la adresa contact@raizel.ro sau prin intermediul formularului de contact disponibil pe website, în termen de 12 luni de la data achiziționării produsului și veți fi ghidat în procesul de returnare sau reparare a produsului defect.

3.2. Orice reparație, în cadrul termenului de garanție se va efectua in termen de maxim 15 zile de la recepționarea produsului în depozitul nostru.

3.3. In cazul in care produsul defect nu poate fi reparat, vi-l putem inlocui cu un model similar, un alt model de aceeasi valoare sau va putem returna contravaloarea lui.

3.4. Conform OUG 140 / 28.12.2021, garantia consta in remedierea gratuita a defectelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului.INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE ȘI ÎNGRIJIRE A PRODUSELOR

Bijuteriile și accesoriile necesită o atenție deosebită pentru a le menține aspectul și calitatea pe termen lung, de aceea va rugam sa respectati aceste indicatii:

- Evitați contactul bijuteriilor și accesoriilor cu substanțe chimice (acizi, perhidrol, acetonă, xilină, mercur, etc.), produse cosmetice cum ar fi parfumul și loțiunile de corp, precum și produsele de curățat sau apa sărată.

- Îndepărtați bijuteriile și accesoriile înainte de a vă îmbăia, face duș, merge la piscină sau la mare, in timpul antrenamentelor sportive, pentru a le proteja de deteriorare.

- Depozitați bijuteriile și accesoriile într-un loc uscat și ferit de umiditate excesivă, pentru a preveni oxidarea sau deteriorarea lor.

-  Păstrați bijuteriile și accesoriile separat, pentru a evita contactul și riscul de încâlcire a lanțurilor sau a firelor metalice.

- În timpul purtării bijuteriilor și accesoriilor, evitați expunerea la șocuri, tracțiune excesivă sau manipularea brută, pentru a preveni deteriorarea sau ruperea acestora.

- Curățați bijuteriile și accesoriile cu grijă și delicat, folosind un material moale, cum ar fi o cârpă de bumbac sau microfibră.

- Evitați utilizarea periuțelor cu peri duri sau a substanțelor de curățare agresive, deoarece pot zgâria sau deteriora suprafața produselor.

- Pentru bijuteriile și accesoriile placate cu aur, argint, rodiu, platina sau aur alb, evitați frecarea excesivă și utilizați produse speciale de curățare destinate fiecarui tip de metal.

CONTACT

Pentru orice întrebări, nelămuriri sau pentru a notifica retragerea dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@raizel.ro sau prin intermediul formularului de contact disponibil pe website.